EL MUSEU DEL TEMPS VILAFRANCA 2023

Nom: Joves 2006-2007 

Objecte: Placa musicalLa placa que enterrarem porta una foto nostra i una playlist de Spotify, amb cançons que hem seleccionat i que són records, perquè com que som joves d'edats diferents, la música és el que compartim, el que tots tenim en comú. Ens uneix molt. I pensem que d’ací a molts anys sentirem estes cançons i el record estarà viu, per això volem compartir-les, com a símbol d'unió. Vos deixem també  l'enllaç a nostra llista: Playlist Museu del Temps

En vam fer una de sis hores, després hem anat retallant per a deixar les cançons més representatives. Però no ens hem volgut limitar a posar-ne una cada un. Són tot cançons que ens porten records; per exemple, les que posaven en la sirena, és a dir, en els canvis de classe de primària, com «Me sabe mal», de Marlena, «Elefants» o «Qui soc jo», de Dàmaris. Ens passen un qüestionari a principi del curs i triem quines cançons volem que posen per a avisar del canvi de classe. Són cançons que estan un mes sonant, però a vegades emocionen tant que les deixen dos mesos i es fan molt mítiques!

Algunes les posaven en classe, quan érem menuts, com «El secreto de las tortugas», de Maldita Nerea, «Física o Química», de Despistaos, i sobretot, la més emocionant, «Laika», de Mecano, la gossa russa que van enviar a l'espai i es va morir. Quin temazo, eixe! La posaven en segon de primària. És molt trista i tots ens posàvem a plorar.

Unes altres les cantàvem al pati, jugant a La Voz, el programa de televisió, com «Caminando por la vida», de Melendi, o la de «Blanco y negro». Entràvem en classe i li déiem al mestre: «Mira el que hem fet al pati», i li féiem l'actuació.

Unes altres ens recorden el lloc on vivim, com «A ple pulmó», que va sonar en l’Aplec dels Ports, o com el lipdub que vam fer en 2013 a l'escola amb la cançó «No importa que llueva», d’Efecto Pasillo, que encara es pot veure en Youtube. Vam participar tots els alumnes i mestres d'infantil i primària. Quins records!

La cançó que encapçala la llista és el «Ball Pla de Vilafranca»; el toca la Unió Musical en les festes patronals, en Sant Cristòfol i en la Mare de Déu, i és l'himne d'ací. Una altra que toca la banda és el pasdoble «Amparito Roca». Les ballem tots i clar, ens recorden a les festes. També les que toca la xaranga, com «Follow the leader, leader, leader… sígueme!» o «La potra salvaje», que és un poc de riure però este estiu l'hem cantada molt i ha sigut la cançó de l'estiu.

Les enterrarem en la part de les tauletes de les Fonts del Llosar, on hem anat tantes vegades a berenar i a celebrar els aniversaris.

Joves 2006-2007 són: Eva, Rebeca, Ainhoa, Laia, Noa, Tania, Sofia, Sara, Alba, Jimena, Lluna i Rubén.